reglement zomerleague 2022

In de zomer van 2022 organiseert de Bowling Vereniging Apeldoorn weer een zomerleague voor haar leden en voor introducees.
De basis is een wekelijkse wedstrijd waaraan geen verplichting zit. Dus kun je een week niet omdat je dan op vakantie bent, geeft niet, kom je de week erop gewoon weer. Er is per avond plek voor maximaal 18 deelnemers. Wie het eerst komt….
Om mee te doen aan de finale moet een speler minimaal 6 keer meegespeeld hebben en bij de beste 12 deelnemers te horen die minimaal 6 keer gespeeld hebben.
Ons uitgangspunt is dat er met 3 personen per baan wordt gespeeld. Bij minder (of iets meer) deelnemers kan hiervan worden afgeweken.
Bij aanmelding vind er baanloting plaats.

Hoe kom ik bij de beste 12 spelers?
Per avond speelt iedereen 3 games op handicap-basis.
De handicap formule die gehanteerd wordt is 70% van 210 met een max. van 60.
Voor NBF-leden geldt het pasgemiddelde 2021-2022.
Voor introducés wordt de handicap op de eerste avond van deelname bepaald.
De score over 3 games plus handicap bepaald de totaalscore van een speler op een avond. De beste speler van de avond krijgt 18 punten, de nummer 2 krijgt er 17 enz enz. tot aan de (eventuele) nummer 18, deze krijgt 1 punt.
Wanneer je vaker dan 6 keer speelt, vervalt je slechtste resultaat.

Wanneer wordt er gespeeld en wat kost het?
De zomerleague wordt elke woensdagavond gehouden van 20:00uur tot 21:30uur van 15 juni tot en met 24 augustus. De finale is op 31 augustus.
De kosten per speelavond bedragen €10,00

Waar kan ik de standen vinden?
Op de BV Apeldoorn site worden de standen gepubliceerd. Deze worden z.s.m. geupdate.

De finale
Op woensdag 31 augustus is de finale van de zomerleague 2022. Op deze avond spelen alle finalisten 2 games op handicapbasis. De beste 8 spelers gaan door naar de volgende ronde. Vanaf deze ronde is het matchplay, 1 tegen 1, 1 game inclusief handicap. De nummer 1 uit de eerste ronde speelt tegen de nummer 8, 2 tegen 7, 3 tegen 6 en 4 tegen 5. De winnaar van [1-8] speelt tegen de winnaar van [4-5] en de winnaar van [2-7] tegen de winnaar van [3-6]. De winnaars van deze wedstrijd spelen aansluitend de “echte” finale.
Voor minimaal de top 4 zijn er prijzen beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.